Viktigt med rätt ergonomi

Kroppen är det viktigaste vi har så därför bör vi ta hand om den så mycket som  möjligt. Att tänka på ergonomin oavsett vad man gör är ett bra sätt att ta hand om sin kropp och undvika förslitningar. Men ergonomi handlar om att ta försöka göra uppgifter utan att påfresta kroppen. Det kan handla från att sitta på rätt sätt, lyfta rätt eller bara att sova på rätt sätt så att kroppen får vila och återhämta sig på bästa möjliga sätt. Genom att använda ergonomiska produkter så kan man återhämta sig bättre, få bättre prestationer och t ex kunna sitta längre vid arbetet.

TEMPUR och Ergonomi

TEMPUR sammankopplas ofta endast med sovkuddar och bäddmadrasser men har även ergonomiska produkter som t ex kilstöd, sittkuddar, och svankkuddar. I  det stora TEMPUR sortimentet ryms även bildynor, cykelöverdrag samt rullstolsdynor. Allt för den bästa ergonomin och med tanke på din kropp.

TEMPUR materialet är temperaturkänsligt och tryckkänsligt vilket gör det unikt. Med kroppens värme och vikt avlastar men ger även stöd. Materialet användes först utav Nasa och är det enda NASA godkända inom sängprodukter. Produkterna används av många med medicinska bekymmer för att minska smärta och trötthet vid t ex stillasittande men framförallt i sovrummet som sängar och kuddar.

27 apr 2016