Sängens viktigaste funktioner

När man pratar om sängar och ergonomi så är det väldigt sällan sängstommen man talar om, utan om madrassen och eventuellt då bäddmadrassen. Vissa ergonomer menar att en bäddmadrass försämrar sängens ergonomi, men det behöver inte vara sant. De flesta av oss vill gärna ha en bäddmadrass, dels för att skydda madrassen lite extra, men också för att bäddbadrassen gör sängen lite mysigare.

Ligger du skönt så ligger du rätt

Den gamla myten om att en säng är bättre ju hårdare den är vill vi spränga hål på med en gång, i regel sover vi faktiskt allra bäst när vi upplever att vi ligger skönt. Man sover inte på en säng, utan i en. När det gäller madrasser och bäddmadrasser så är det allra bästa att prova sig fram.

Själva sängen då? Sängar är stora möbler som tar upp mycket plats, men det har de rätt till då vi trots allt spenderar närapå en tredjedel av vårt dygn i dem. Vi vill ha sängar som är vackra och trevliga att titta på lika mycket som de ska vara sköna att ligga och sova i, inte sant?

Köpa ny säng?

Ska du köpa ny säng så finns det mycket att välja på, man kan köpa helt nytt i butiker som wegot.se, eller så kan man köpa begagnat från Blocket e.dyl. Sängstommen kan du få köpa var du vill men madrass och bäddmadrass måste du köpa nya. På wegot.se ser vi att kontinentalsängar ä poppis, vilket är fullt förståeligt eftersom de i regel är både snygga och håller hög kvalitet.

15 aug 2016