Kontorsmöbler

Den som arbetar på kontor har alla anledningar att satsa på ergonomiska kontorsmöbler, det är en mycket smart investering för framtiden. Människokroppen är inte avsedd att sitta stilla hela dagarna, ändå är det just precis vad vi gör. Att komplettera stillasittande med träning och aktivitet på fritiden, men det ska till riktigt mycket träning för att det ska kunna gå på ett ut. De vanligaste tipsen man får är att ta en bensträckare varje halvtimme, sitta enligt konstens alla regler och kanske utmana sig själv genom att skaffa ett ståbord, eller varför inte en pilatesboll istället för kontorsstol. 

Investera i ergonomiskkontorsinredning

De flesta tycker dock att det blir för jobbigt att arbeta stående vid ett högt skrivbord, eller sittandes på en boll och då gäller det att den kontorsstol man investerar i verkligen håller måttet. Samt att man tar sig sin bensträckare var 30:e minut. Satsa på högkvalitativa kontorsmöbler, gärna från en specialiserad butik, och låt dig inte skrämmas av dyra prislappar för pengarna du lägger på en vettig kontorsstol och ett höj- och sänkbart skrivbord sparar du in senare på de fysioterpibesöken du slipper gå på. Tro mig.

Stärk baksidan och stretcha framsidan

Sedan ska man inte tro att man bara för att man lägger en massa tusenlappar på snygga och ergonomiska kontorsmöbler slipper träna eller gå på en bensträckare med jämna mellanrum, för de två sakerna väger fortfarande tyngre än den bästa tänkbara kontorsstolen. Vi behöver särskilt stärka ryggmuskulatur och bål och medan axlarnas baksida ofta behöver stärkas så behöver bröstmusklerna i regel snarare stretchas. Likadant med fram- och baksida höft/lår. 

Skaffa nya kontorsmöbler och ett gymkort, så är saken klar!

23 jun 2017